Historia

Turku Black Sox

Turku Black Sox historia går tillbaka till sommaren 2011. Allt började från några killar, som kastade boll och pratade baseboll. Nytt folk deltog snabbt och så småningom hade vi en mer eller mindre bekant grupp varje vecka som ville kasta en baseboll eller försöka träffa pitch som kommer rakt emot en.

På vintern 2011 bestämde sig de aktivaste personerna att ta saken ett steg framåt. Turun Baseball Kerho ry registrerades och målet var att spela Suomi-Sarja redan kommande sommaren. Det Finska Baseball- och Softboll-förbundet hjälpte oss mycket i början med utrustingen. Vi fick bollar, handskar och slagträn, samt en introduktion till baseboll i Finland.

Vi hade inte mycket tid att få ett lag ihop före sommaren, men vi lyckades med det och kunde delta i Suomi-Sarja på sommaren 2012. Vi reste till Helsingfors och spelade vårt första spel i början av sommaren. Nivån i Suomi-Sarja var dock ganska hög för oss och under resultaten hela säsongen var ingenting att skryta över.

Följande år började vi träna spelet mer mångsidigt och började säsongen 2013 med högt självförtroende. Till slut placerades vi 4/7, vilket var inte rikgtigt det som vi hade hoppats på, men definitivt ett stort steg framåt.

Säsongen 2014 var utmanande för oss. Ungefär hälften av vårt unga lag började sin värnplikt och vi spelade med en extremt tunn roster. I några spel var vi även tvungna att låna spelare från andra lag. På något sätt lyckades vi ändå spela oss till finalen, där vi tyvärr förlorade mot XL5.

Den kommande säsongen i 2015 har Turku Black Sox bara ett mål: att vinna Suomi-Sarja. Vi har varit bättre varje år och guldmedaljen är det ända, som vi inte ännu har.

Turku Black Sox är alltid intresserad av nya aktiva spelare. Kom ihåg att vi är ett amatörlag på Finlands lägre serienivå, så du behöver inte vara en MLB-veteran för att spela med oss. Kom till en av våra träningar och prova baseboll! Kanske det här är sporten just för dig?