Historia

Turku Black Sox

Turku Black Soxin historia ulottuu kesään 2011 asti. Kaikki alkoi muutamasta jätkästä, jotka heittelivät palloa ja puhuivat baseballia. Uusia ihmisiä liittyi nopeasti joukkoon ja vähitellen kentällä näkyi viikottain enemmän tai vähemmän tuttuja kasvoja, ihan vain kokeillakseen miltä baseball-pallo tuntuu tai millaista on lyödä kohtitulevaan syöttöön.

Talvella 2011 porukan aktiivisimmat ihmiset päättivät viedä asiaa eteenpäin. Turun Baseball Kerho ry rekisteröitiin ja tavoitteena oli pelata Suomi-Sarjaa heti seuraavana kesänä. Suomen Baseball- ja Softball-Liitto tarjosi paljon apua alussa. Joukkue sai kassillisen palloja, räpylöitä ja mailoja, sekä hieman syventävämmän esittelyn baseballista lajina Suomessa. Vaikka aikataulu oli tiukka, joukkue onnistui kevään aikana saamaan tarpeeksi uusia pelaajia kasaan ja pystyi täten osallistumaan Suomi-Sarjaan kesällä 2012. Matkustimme Helsinkiin ja pelasimme ensimmäisen pelimme kesän alussa. Olimme kuitenkin vielä kaukana Suomi-Sarjan tasosta ja lukemat olivat koko kauden sen mukaiset.

Seuraavana vuonna aloimme treenaamaan aktiivisemmin pelin eri osa-alueita ja pääsimme aloittamaan kauden 2013 aivan eri itseluottamuksella. Sijoituksemme olikin 4/7, joka ei yltänyt aivan tavoitteesemme, mutta oli ehdottomasti suuri harppaus eteenpäin.

Kausi 2014 oli meille haasteellinen. Nuoresta joukkueestamme noin puolet lähtivät armeijaan ja pelasimme erittäin laihalla rosterilla lähes koko kauden. Muutamassa pelissä jouduimme jopa lainaamaan pelaajia muista joukkueista. Onnistuimme kuitenkin pääsemään Suomi-Sarjan finaaliin, jonka valitettavasti hävisimme XL5:lle.

Kaudella 2015 Turku Black Sox pelasi samassa lohkossa arkkivihollisemme Lintuvaaran XL5 kanssa ja jäimme niukasti lohkokakkosiksi ja siten putosimme finaaleista.

Taas kaudella 2016 tavoittelemme Suomi-sarjan mestaruutta edustusjoukkueemme kanssa. Olemme parantaneet otteitamme selvästi joka vuosi ja enää on se kirkkain saavuttamatta.

Turku Black Sox on aina kiinnostunut uusista aktiivisista pelaajista. Muista, että olemme amatööriseura baseballin Suomi-Sarjassa, joten sinun ei tarvitse olla MLB-veteraani tullaksesi pelaamaan kanssamme. Lisäämme tälle kaudelle harrastepelaamisen mahdollisuuksia, joten kynnys aloittaa on todella matala.

Tule rohkeasti kokeilemaan baseballia harjoituksiimme! Ehkä tämä on juuri se sinun juttusi.